Bodové žně dorostu :-)

09.12.2012 19:19

              

               Na kuželně se poprvé odehrál dvojzápas krajského přeboru dorostu. CB Dobřany A hostilo na drahách 1-2 TJ Slavoj Plzeň a CB Dobřany B na drahách 3-4 mělo na programu zápas s lídrem tabulky. Vedoucím celkem tabulky jsou mladí kuželkáři z Holýšova, kteří zatím ztratili jediný bod za remízu se Slavojem Plzeň.  Oba zápasy nabízely dobré výkony a bylo se na co dívat.
               V první dvojici zápasu áčka na dráhu nastoupila Bára Málková (417) proti Jakubu Harmáčkovi (349). Bára vlétla do zápasu jako uragán a už při hře do plných (153) získala slušný náskok, což korunovala slušnou dorážkou (60). V první dráze tedy Bára porazila velice slušných 213 kuželek a když k tomu přidala 204 ve druhé dráze, zrodil se v tomto zápase první osobní rekord. Bára navíc svůj duel vyhrála a získala tak první dva body pro družstvo. Ve druhé dvojici nastoupila Dominika Hrádková (394) a rovněž svého soupeře porazila. Zápas byl tak rozhodnutý, protože Slavoj přijel jen se dvěma hráči. Sabina Homrová (375) si už druhý zápas v řadě zahrála jen pro potěšení sama bez soupeře a připsala si rovněž dva body. Zápas tak skončil 8:0 v náš prospěch.

Zápis zde


               Druhý zápas byl o hodně napínavější  a jako první do něj nastoupila Kačka Mafková (413). Kačka měla velice těžkou soupeřku a tou byla Lenka Šlajerová (394). Děvčata vstoupila do zápasu velice ostře a hra do plných byla opravdovou kuželkářskou podívanou. Kačka v plných porazila 152 kuželek, ale Lenka byla ještě o tři kuželky lepší. O vítězství  v první dráze rozhodla pro nás velice dobrá Katčina dorážka (63), na kterou Lenka nestačila. Kačka ve svých dobrých výkonech pokračovala i na druhé dráze a vedení už nepustila až do konce a připsala si tak cenný skalp. Po první dvojci vedeme 2:0. Jako druhá nastoupila na dráhy Denisa Šilhavá (371). Denča toho v poslední době za CB moc neodehrála a začátek zápasu byl vlažnější, ale postupně přidávala na obrátkách. Na svoje konto si ve druhé dráze připsala fantastickou dorážku (86).  Denča na soupeře nestačila a stav zápasu byl 2:2. Vše měla ve svých rukou Nikola Přibáňová (392), která musela vyhrát a otočit nepříznivý stav celkového čísla. Nikola udělala co mohla, ale přes dobrý výkon a vítězství duelu nepříznivý stav kuželek neobrátila. K vítězství  moc nescházelo, ale remíza je slušným výsledkem.

Zápis is


               Oba zápasy byly velice atraktivní a ozdobeny osobními rekordy Kačky Mafkové, Báry Málkové a Denisy Šilhavé. Příště je na pořadu derby CB A x CB B.

Pár fotek zde

 

Toto kolo se odehrál ještě jeden zápas, kde hráči Rokycan jako domácí na své kuželně přivítali Havlovice. Havlovičtí, když jim to sedne, tak dokážou zahrát velice dobře a ukázali to i v Rokycanech. Ozdobou zápasu byly výkony Jirky Götze (420) a Michaela Kotala (434), kteří ve svých duelech bez problému zvítězili. Za domácí pouze korigoval výsledek František Pokštefl  (355). Havlovičtí tak zvítězili 6:2.

Zápis zde

Více o pátém kole ve zpravodaji.