Pohár mladých nadějí plzeňského kraje odstartoval v Dobřanech

07.10.2012 16:48

               Prvním turnajem se na naší kuželně CB  rozjel pohár mladých nadějí plzeňského kraje (PMN PK). Pohár se skládá z osmi turnajů plus finále které se bude konat také na kuželně CB. Náš oddíl na tento turnaj nominoval 13 mladých kuželkářek a jednoho kuželkáře.

               Nejobsazenější kategorií byla kategorie starších žákyň, do které jsme poslali sedm děvčat. Nejúspěšnější žákyní byla Kristýna Kvačová. Kristýna dokázala na 60HS porazit 253 kuželek. Ze druhého místa se radovala Sabina Homrová (248) a na třetím místě se umístila Kačka Mafková (241). Až na čtvrté místo naše děvčata pustila kuželkářku z jiného oddílu a to zkušenou Lucii Varmužovou (240). Velice dobré výkony podali ale i pátá Nikola Přibáňová (235), sedmá Lucie Šlajsová (229), osmá Denis Šilhavá (228) a devátá Dominika Hrádková (221).

               Ve druhé nejobsazenější kategorii a to mladších žákyň první tři místa obsadila rovněž dobřanská děvčata. Z prvního místa se radovala staronová šampiónka Míša Mafková (247). Druhá byla Valerie Fišerová (242) a třetí Míša Provazníková (235). Na sedmém  místě  se umístila lehce zklamaná Adina Kvačová, ale Adina letos sbírá zkušenosti a 205 p.k je určitě  dobrým výsledkem.  Nově se do poháru zapojily Bára Rutkovská (210) a Martina Vébrová (178) a děvčata určitě nezklamala.

               V našem oddílu je velice málo chlapců a proto máme velikou radost z vydařené premiéry Šimona Tomana. Šimon na tréninku atakuje hranici 200 poražených kuželek, ale ještě se mu jí nikdy nepodařilo dosáhnout a domů z tréninků vždy odcházel zklamán. Až na Šimovově turnajové premiéře se to povedlo a to rovnou dvoustovkou. Šimon obsadil čtvrté místo a to určitě bere všemi deseti.

               Nejslaběji obsazenou kategorií byla kategorie starších žáků. Do této kategorie se zapsali jen dva chlapci a to je na celý kraj velice málo. Náš oddíl má staršího žáka jen jednoho, ale ten se bohužel nedostavil a tak tato kategorie je jedinou námi neobsazenou. Nejlepším starším žákem se stal Parýzek Matyáš (238) a druhým se stal Matěj Majer (217).

 

Více ve zpravodaji

Pořadí po 1. turnaji

 

 Hráčkou dne se stala Kristýna Kvačová.                      Úspěšnou premiéru si odbyl Šimon Toman