11. kolo PPLK - konec podzimní části

01.12.2012 22:10

První prosincový den znamenal poslední zápas podzimní části sezóny našeho béčka. Po předchozím perfektním výsledku jsme chtěli na domácí úspěch navázat, ale čekal nás soupeř ze Slavoje, jehož hráči v 10. kole rovněž předvedli skvělý výkon. Nám chyběli dva hráči, neboť Michal jel hrát za áčko a Jindru skolila nemoc. Nervydrásající hra mohla začít...

Hru otevřeli Mirka Mašková a Milan Bek, proti nim nastoupili Jana Kotroušová a Jiří Opatrný. Mirka delší dobu nehrála, ale za poslední měsíc opět mohla začít trénovat. Na první dráze do plných začala nejistě a nervozita byla znát, v dorážce Janu začala stahovat a první dráha skončila sice ve prospěch hostující Jany, ale o pouhé dvě kuželky. Po výměně drah předvedly obě dámy fantastické plné. Mirce (432) se dařilo o něco více a Janu (405) porazila. Ve druhé dvojici začal lépe Milan a na první dráze udržoval těsné vedení. Jenže Jirka patří mezi nejlepší hráče soutěže, což prokázal na druhé dráze. I když Milan (427) zahrál velmi dobře, na Jirku (442) to nestačilo. Po úvodu hry byl stav velmi vyrovnaný 2:2 a +12 p.k. pro nás. Další jsme do hry vyslali dvojici Jakub Solfronk a Josef Fišer, soupeři jim byli Jaroslav Matoušek a Jiří Vavřička. Kuba s Jardou začali velice vyrovnaně, ale Kuba získal po první dráze náskok. Poté však Jarda (459) zahrál perfektní druhou dráhu a Kuba (443) přes svůj výborný výkon prohrál. Nejméně dramatický duel se odehrál mezi Pepou a Jirkou. Pepa totiž nasadil laťku vysoko a Jirka neměl právě šťastný den. Od začátku si Pepa (456) hlídal vedení a skvělým výkonem Jirku (393) porazil. Stále vyrovnaný stav 4:4 a vedení o 59 p.k. nám dávalo naději k vítězství za předpokladu, že z posledních dvou duelů bude alespoň jeden v náš prospěch a udržíme číslo. Tento úkol dostali Radek Kneř a Ondřej Musil a za hosty Dobroslav Šůla a Václav Hranáč se snažili získat body pro Slavoj. Začátek pro nás nevypadal vůbec dobře. Béďa vstoupil do duelu lépe a Radek se jej jen držel a po první dráze na tom byl Radek lépe o jedinou kuželku. Ani výměna drah zpočátku nepřinášela rozuzlení. Radek plné o kuželku prohrál a tak o vítězi měla rozhodnout dorážka. Je s podivem, že Béďa i přes 13 chyb dokázal porazit 445 kuželek. Tyto chyby však rozhodly o Radkově vítězství, neboť porazil 460 kuželek. Také Ondra sváděl s Vaškem velice vyrovnaný boj, po první dráze byl o dvě kuželky blíže vítězství Vašek. Po výměně drah oba předváděli výbornou hru do plných, ale Vašek se Ondrovi trochu vzdálil. Několik hodů před koncem ještě tento duel neměl jasného vítěze, ale nakonec se jím stal Vašek, když porazil 436 kuželek a Ondra 429.

Závěrečný stav 10:6 a 2647:2580 udělal nám i našim příznivcům radost, lepší zakončení podzimní části sezóny jsme si nemohli přát. Slavoj nám byl těžkým soupeřem, což jeho hráči dokázali pěkným celkovým číslem a zvýšením svých nejlepších výkonů některých hráčů. Z našich si v tomto utkání své letošní maximum vylepšil Radek. V tomto utkání se ukázalo, jak silným týmem dokážeme být, když jsme se dokázali vypořádat s absencí dvou hráčů. Možná je škoda, že nám tuto formu přeruší zimní přestávka, která však není dlouhá. Našim věrným fanouškům děkujeme za podporu a v novém roce se budeme těšit na další shledávání.

Více ve zpravodaji

Zápis zde