dohrávka dorostu

17.12.2012 20:26

Na dnešní odpoledne mělo družstvo dorostenek CB Dobřany B naplánovanou dohrávku utkání v Havlovicích. TJ Havlovice jsou těžký soupeř a naše holky jejich kuželnu vůbec neznají. Na poslední chvíli onemocněla Kačka Mafková, takže za ní musela zaskočit Denča Šilhavá.

Zápas otevřel Martin Buršík proti Nikče Přibáňové. Martin hrál velice dobře, za což hovoří jeho výkon 426 p.k. Nikča však rozhodně ostudu neudělala, porazila 382 kuželek. Do druhého duelu nastoupil Jiří Götz proti Týně Kvačové. Byl to velmi vyrovnaný souboj, ve kterém Týna celou dobu o nějakou tu kuželku vedla a své vedení udržela. Jirka porazil 389 kuželek a Týna 396. Stav byl v tuto chvíli sice nerozhodný 2:2, ale domácí vedli o 37 p.k. a navíc jejich zadákem byl Michael Kotal. Proti němu nastoupila Denča Šilhavá. Denča se s neznámou kuželnou prala statečně, ale chyběl i kus potřebného štěstí. Nakonec z toho byl výkon 331 p.k. Ale na Míšu by dnes nestačila žádná z našich hráček. Hrál výborně, porazil 446 kuželek a celý svůj výkon korunoval jedinou chybou.

Výsledek 6:2 a 1261:1109 pro naše béčko jistě není zklamáním. Zkušení havlovičtí kluci by již dnes mohli směle konkurovat v okresním či krajském přeboru, v našich holkách se pomalu ale jistě probouzí potenciál budoucích spoluhráček našich dospělých družstev.