Ani druhý domácí pokus body nepřinesl….

03.10.2010 11:41

Ve druhém domácím utkání přivítali hráči TJ Dobřany na svých drahách celek Jiskry Hazlov A. Oba celky potřebovaly bodovat a tak se očekávalo vyrovnané a napínavé utkání. V domácím družstvu dostala důvěru následující sestava : Pavel Sloup (522, -15), Jiří Kodalík (539, +20), Jan Koubský (524, -65), Jaroslav Otto (535, +37), Josef Fišer ml. (539, -17) a Martin Provazník (508, -4). Záda jim kryli v roli náhradníků Josef Fišer st. a Milan Vrabec.

Utkání zahájil za domácí Pavel Sloup, který měl za soupeře Jardu Solína. První dráha neměla vítěze (130) na druhé byl lepší hostující hráč, aby mu to Pavel vzápětí oplatil. Před poslední dráhou bylo jasné, že kdo ji získá pro sebe, získá i vítězství v tomto souboji. Pavlovi bohužel nevyšla hra do plných a v dorážce si soupeř svůj náskok již pohlídal. Na vedlejších drahách bojoval Jirka Kodalík s Pavlem Benčíkem. Jirka vyhrává první dráhu o 8 kuželek. Druhou smolně prohrává o jednu, ale pak již svému soupeři nic nepovolil, a vítězí o 20 kuželek. Stav utkání je tak vyrovnaný 1:1 a domácí mají k dobru 5 kuželek. Honza Koubský měl velice těžkého soupeře v Otovi Maršátovi. Honza začal výborně a první vyhraná dráha  i předváděná hra z jeho strany dávala naději. Pak ale Ota přeřadil na vyšší stupeň a proti jeho drahám 169, 143, 138 Honza nenašel účinnou protizbraň a takže z toho byla jednoznačná porážka o 65 kuželek. Jarda Otto měl za soupeře Františka Mazáka, kterému se hra nedařila a tak Jarda pohodlně a bez větších problémů dokráčel k jednoznačné výhře o 37 kuželek. Před posledními souboji je stav vyrovnaný 2:2 a hosté mají k dobru 23 kuželek. Pepík Fišer v souboji s Jardou Bulantem měl blízko k zisku první dráhy, ale poslední hod byla 5 a tak dráha končí remízou. Pak si Pepík na dalších dvou drahách vybral slabší chvilku (122, 122) čehož soupeř využil k získání náskoku 33 kuželek. Na poslední dráze domácí hráč zabral a předvedl, to co umí, ovšem ani výhra na této dráze o 16 kuželek na body nestačila. Poslední domácí hráč měl za soupeře Petra Jedličku. Martin neměl podařený vstup do utkání, když dlouho se nemohl dostat do herní pohody. Druhou dráhu vyhrává a svoji ztrátu snižuje na 7 kuželek. Třetí vinou nepodařené dorážky ztrácí o 3 kuželky a ani výhra na dráze poslední o 6 kuželek zisk bodu nepřinesla.

Domácí družstvo zahrálo vyrovnaně, ale upřímně musíme uznat, že pod svoje možnosti. Nezbývá než se o první výhru pokusit třeba hned v dalším kole, kde dobřanští zajíždějí na dráhy Jiskry Hazlov, kde jim bude soupeřem B družstvo Jiskry.

 autor článku Milan Vrabec