9.kolo 3. KLMA

24.11.2012 22:20

V devátém kole 3. KLMA přivítali naši áčkaři družstvo VTŽ Chomutov. Obě družstva se potácí na chvostu tabulky a tak tento zápas měl tak trochu existenční charakter. K naší smůle je momentálně nejlepší hráč CB Honza Koubský nemocný, proto áčkaři museli sáhnout pro rezervu do béčka.

Na úvod zápasu se představili Josef Fišer a Milan Bek, za hostující Zbyněk Vytiska a Stanislav Rada. Pepovi (528) se příliš nedařilo v dorážce, ale jeho soupeři se nedařilo ani do plných a Pepa s přehledem zvítězil. V souběžně hraném duelu si svoji premiéru v A týmu odbyl Milan (532) a výkon to byl opravdu povedený. První dráhu vyhrál a přestože se i nadále držel svému soupeři nadostřel, prohrál. Stav 1:1 a -4+ kuželky stále nechával hru otevřenou i před dalšími dvěma dvojicemi, do kterých nastoupili Martin Provazník a Jaroslav Otto, proti nim Robert Suchomel a Vratislav Vlček. Martinovi se v minulých zápasech nedařilo podle představ, ale dnes se dostal do svých starých kolejí a nejlepším výsledkem z našich hráčů 541 p.k. nedal svému soupeři šanci. Jarda měl na první dráze smůlu, kdykoli trefil prostředek, nic přívětivého mu nespadlo. Na ostatních drahách to již vypadalo lépe, ale na soupeře to nestačilo. Průběžný stav 2:2 a +5- kuželek stále dával šanci oběma družstvům na zisk bodů. Jako zadáci se představili Milan Vrabec a Pavel Sloup, proti nim Stanislav Šmíd a Filip Prokeš. Milan (532) zahrál výborně do plných, ale dnes měl více chyb než obvykle. Dosažený výkon 532 p.k. na soupeře nestačil, neboť tomu navzdory osmi chybám dorážka vyšla dobře. Také Pavel (530) zahrál solidní hru, ale také Pavlův soupeř měl svůj den a předvedl nejlepší výkon zápasu 561 p.k.

Zápas skončil 2:6 a 3183:3224, což je škoda, neboť naši hráči rozhodně na vítězství v tomto zápase měli předpoklady. I když se všem našim nedařilo podle představ, jistě je potěšitelné, že Milan Bek se v utkání neztratil, ba naopak. Věříme, že v příštích zápasech se bude dařit a přestane se nám vyhýbat nezbytná pomoc štěstí.

 

Více ve zpravodaji

Zápis zde